Wednesday, March 30, 2011

Drama Korea:Channel One HD 393


* copy dr suami punye; tp membawa maksud yang sama..hahaha (mood: x brape rajin ok!!)
Saya baru saja melanggan Astro Beyond.Terdapat beberapa channel tambahan yang menarik dalam saluran definisi tinggi (HD).Seperti National Geographic HD,Lifestyle HD,AXN HD,History HD dan banyak lagi yang ada HD dibelakangnya(Boleh semak di Web Astro).
 
Tapi kat sini bukanlah saya nak bercerita pasal AstroBeyond.Saya cuma nak kongsi pengalaman menarik yang terjadi pada kami (saya&isteri).Salah satu daripada chanel dalam Astro Beyond telah mencetuskan fenomena ialah One HD Chanel (393).Saluran ini khas untuk peminat drama dan hiburan Korea.Sekarang ini Korea Pop tengah naik.
Saya bukanlah layan sangat drama-drama Korea ni dulu,namun setelah beberapa kali menonton,saya mula mendapati beberapa simptom-simptom keasyikan menular dalam diri saya.Saya merasakan satu keinginan yang amat mendesak untuk terpacak didepan tv setiap kali ianya bersiaran.
Sign - 9.05 malam

Alhamdullilah,setakat ini saya masih mampu menghadapinya.
 
 
Saya berasa risau kerana saya tidak pasti samada ianya sesuatu perlakuan yang normal bagi peminat-peminat drama Korea.Dikhabarkan juga,keasyikan ini lebih mudah melanda kepada wanita.Rakan setugas saya pernah memberitahu yang isteri dan anak perempuannya pernah seharian terpacak depan tv semata-mata untuk melayani marathon drama-drama ini.
 
 
Akhir kata,walaupun saya adalah seorang peminat  kehidupan haiwan dan sejarah (National Geographic/History ) At least saya kini sudah jadi peminat setia Girl Generation.

Friday, March 18, 2011

Yummy!!

Juwita said: Sedapp Na..ko buat..camane ko buat??

-

--

---
Ain said: ..sedap..kak nak resepi..

-

-
-------:-)
Puding Roti Yummy!!
 
4 sudu butter

1 1/2 cawan gula

5 biji telur

2 cawan susu full cream

6 sudu susu tepung + 2 cawan air

sikit esen vanilla

kismis

Roti 14 keping.
-
--
-------
 
pukul telur, gula dan butter
masukkan susu full cream, susu tepung
masuk esen vanilla..kacau rata
curahkan ke ats  roti yang disusun dalam loyang
rendam satu jam
tabur kismis
bakar 1/2 jam pada suhu 160c
 
Cubalah. Pasti akan ada kali kedua;-)